NÖJE 2023-07-05 KL. 11:02

Sköna måndagsspelningar i somriga Papas Garden

Av Claes Kanold

Bland det bästa som hänt på gräsmattan mellan Hotell Skansen och Warmbadhuset de senaste somrarna är live@papasgarden. Glädjande nog för alla livenjutare är evenemanget tillbaka i år igen. Med start den 3:e juli och sammanlagt sex måndagkvällar framåt.

Sköna måndagsspelningar i somriga Papas Garden

De intima spelningarna – det finns bara plats för runt 400 personer i publiken – har blivit en stor succé och är lika uppskattade bland de som uppträder som de som tittar på.

Ett antal gästplatser görs i ordning på Restaurang Papas trädäck, där man sitter vid dukade bord och blir serverad en två-rätters-meny under showen. Ett lite större antal stolar ställs upp i parkettrader framför scenen och strax därbakom finns det även möjlighet att få bordsplacering. Från samtliga platser ute på gräsmattan går det att beställa enklare mat och dryck. Bara att spana in hur den flinka serveringspersonalen hittar rätt i publikhavet är värt en slant!

Apropå hav så går inte de bedårande omgivningarna heller de av för hackor. Grönskande växtlighet och en stilla havsbukt uti vars böljor en sömnig sol är på väg att lägga sig till ro för natten. Allt till ackompanjemang av en sextett skönsjungande artister och musikaliska musiker. Fast inte alla på en gång. Först upp på scen är Molly Hammar den tredje juli och veckan därpå kommer multibegåvade Sarah Dawn Finer. Henne fick vi en pratstund med strax innan hon skulle packa väskan inför sommarens turné.

Sarah har som skivartist och låtskrivare sex guldsäljande soloalbum och singelettor bakom sig. De framgångsrika soloturnéerna med hitlåtar både på svenska och engelska avlöser varandra. Efter att ha etablerat sig som en av våra mest folkkära musikartister har hon också skördat framgångar som programledare för några av Sveriges mest populära TV-program; ”Melodifestivalen”, ”Så ska det låta” och ”Talang”. Sedan i höstas kan vi dessutom höra henne leda egna radioprogrammet ”Söndag med Sarah” på Mix Megapol varje söndag förmiddag.

Hur ser då sommaren 2023 ut för denna helmysiga människa undrar vi?

– Största delen av sommaren hänger jag med mina ungar och från efter midsommar fram till 19:e augusti är jag ute och spelar.

Foto: Pressbild

Vad har du på gång annars?

– I november och december åker jag ut på stor julturné ihop med Samuel Ljungblahd, så den håller vi på och förbereder. Bland annat ska vi göra klart en duett vi skrivit tillsammans; The Soul of Christmas. Vid sidan om det skriver jag på nytt material och har en massa andra projekt.

Den 10 juli kommer du till Båstad och uppträder live på Papas Garden – vad kan vi förvänta oss av den konserten?

–Ni kan utöver mig förvänta er Ida Sandlund, Niklas Gabrielsson och Alexander Holmgren. Tre helt fantastiska artister och musiker. Vi gör lite akustiska versioner av både mina egna låtar och låtar som jag tolkat. Plus lite överraskningar. Det blir väldigt personligt, jag brukar prata ganska mycket under mina konserter och försöker berätta roliga anekdoter om mig själv. Vi kallar det Songs and Stories.

Och vad har du själv för förväntningar inför konserten?

– Jag är sjukt lycklig över att få uppträda tillsammans med den här begåvade trion för första gången. Det känns väldigt lyxigt att de vill spela med mig.

Har du varit i Båstad tidigare?

– Ja och det ska bli härligt att komma tillbaka. Jag har inte varit där privat på hemskt länge, inte alls så mycket jag hade velat vara. Jag tycker det är otroligt fint i Båstad så jag ser väldigt mycket fram emot det. Första gången jag var i Båstad var när min brorsa gifte sig där för tjugo år sedan!

Det bästa med sommaren

enligt Sarah Dawn Finer:

1. Utan tvekan att bada. I sjön, i havet, i pool. BADA!

2. Hänget man har med sina svenska kompisar när man reser runt och hälsar på dem på deras lantställen eller när man är ute på turné och hänger på stränder runt om i Sverige som man kanske aldrig hade besökt annars.

3. Grilla!

4. Jag brukar också resa utomlands på sommaren, oftast till New York för att hälsa på min familj och kompisar.