BJUV 2024-06-16 KL. 09:00

Magiska tider för parken

Av Diana Larsson

Miljonrenoveringen där Billesholms Folkets parks entré, utomhusscen och fasader fått ny lyster banar väg för en ljusare framtid. Stämningen i parken beskrivs ha gått från moll till dur och nu firas vändningen med en familjedag den 29 juni.

Magiska tider för parken
Parken är redo att möta framtiden. Foto: Diana Larsson

Med en budget på 90 000 kronor kan besökare i alla åldrar ta del av gratis aktiviteter från klockan 13-17. Här blir det musik med Billesholms Musikkår, invigningstal av Hans Wilson, sång med Senior Singers, trollerishow med Tobias Chilli, hoppborg, ponnyridning, lotteri, lek och spel. På kvällen bjuder parken på en nygammal programpunkt där ståuppkomikern Khalid Geire värmer upp besökarna inför kvällens dans till Brogrens. Här är entrén 200 kronor.

– Vi har brainstormat sen i höstas och ser detta som ett eldprov inför framtida samarbeten och event, säger Kristian Kristensen, ordförande.

Nyligen hölls parkens årsstämma där ett 50-tal andelsägare slöt upp. Till ny ordförande valdes då Kristian Kristensen och Monica Fredriksson valdes in som kassör.

– Är det något jag är vän med så är det ordning på siffror och konton, särskilt med tanke på surdegen jag tidigare upplevt, säger Kristian och refererar till verksamhetsberättelsen där föreningens resultat för 2023 landade på minus 38 000 kronor jämfört med tidigare års minus på 245 000 kronor.

– Relaterat till tidigare turbulens så har våra försäljningsintäkter ökat med 52 procent 2023 jämfört med 2022. Vi är fortfarande i en uppförsbacke, men den blir enklare och enklare att forcera.

Som ny ordförande har Kristian lyssnat, iakttagit och analyserat.

– Vi har upprättat ett styrdokument som visar vägen framåt. En grupp har bildats med fokus på att utveckla nya kulturyttringar, vi kollar över våra utgifter, avtal och söker sponsring och samarbeten med företag och det lokala föreningslivet. Nästa år inför vi en medlemsavgift på 200 kronor. Vi både gasar och bromsar.

Nu laddar styrelsen upp inför familjedagen som ses som en summering av svåra år och renovering, men också som en nystart inför framtiden.

– Det är mycket nytt och spännande som händer och det råder en rolig stämning på våra möten där kreativiteten flödar, avslutar Kristian.

Brogrens bjuder upp till dans på kvällen. Foto: Press

Tobias Chilli trollbinder sin publik. Foto: Press