KULTUR 2024-10-15 KL. 14:15

Roxette spelar i Halmstad i sommar

Av Joakim Ormsmarck

Att Per Gessle är något av överraskningarnas man har kommit att bli något av en rutin. Om inte Kung av Sand så i alla fall Kung av återtåg och comeback. Vem hade kunnat tro att Roxette skulle komma tillbaka nästan ett decennium efter konserterna 2016 som vi alla var övertygad om skulle komma att bli de sista.

Roxette spelar i Halmstad i sommar
Foto: Pressbild

I maj blev det officiellt att Per Gessle och Lena Philipsson, Roxette anno 2024, skulle ge sig ut i världen med första stopp i Sydafrika och Australien. Nu är det också klart att duon kommer till Sverige och Halmstad.

– 2025 blir ett stort Roxette-år! Först Sydafrika och Australien på vårkanten och sedan en Europa-sväng på sommaren. Och att få spela på hemmaplan, på västkusten i Sverige, känns såklart extra fantastiskt. Lena och jag och hela gänget kommer att vara på topp. Syns där, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

När tidningen intervjuade Per Gessle i maj berättade han om hur det kom sig att det blev just Lena Philipsson som axlade Marie Fredrikssons roll i gruppen.

– Vi kommer ju från samma epok och jag har skrivit några låtar till henne, bland annat texten till Kärleken är evig. Och jag känner henne som en jäkligt duktig artist. Men när vi kom in i studion… Alltså… Knockout. Den rösten!

Efter knockouten i studion i Stockholm bjöd Per hem Lena på middag i Halmstad. Det käkades och det dracks vin och till slut ställde han frågan: Vill du åka med Roxette på turné.

– Hon blev chockad och fick några dagar på sig att tänka på saken. Hon trodde nog jag var galen. Men det handlade inte om att Lena skulle ersätta Marie, alltså försöka låta som Marie, utan Lena är Lena och hon skulle ge sin artistiska talang in i låtarna.

Datum 2025

Fredag 25 juli – Trädgårdsföreningen, Göteborg

Lördag 26 juli – Brottet, Halmstad

Biljetter släpps den 18 oktober klockan 11:00 via LiveNation.se