SPORT 2024-09-23 KL. 17:02

Supertunga skador för Rögle

Av Rickard Gustafsson

De Tre Kronor-meriterade spelarna Dennis Everberg och Daniel Zaar har fått tuffa besked. Everberg har brutit tummen och Zaar tvingas till en operation som riskerar spoliera hela säsongen.

Supertunga skador för Rögle
Daniel Zaar och Dennis Everberg missar många matcher och får se tisdagskvällens hemmapremiär mot Frölunda från läktarplats. Foto: Niclas Jönsson

För de grönvita fansen kommer klubbens besked som en kalldusch. Två av Rögles bärande spelare har fått kasta in handduken på grund av skadeproblematik.

Värst är läget för forwarden och poängkungen Daniel Zaar skadade sig i den nästsista träningsmatchen mot Oskarshamn, den 10 september.

Läkarundersökningar visar att det behövs operation och det betyder att Zaar, med all sannolikhet, missar hela SHL:s grundserie.

– Daniel behöver göra ett kirurgiskt ingrepp och kommer bli borta i minst sex månader. Det är såklart ett tungt besked både för Daniel och för laget. Vi kommer göra allt vi kan tillsammans med Daniel för att han ska komma tillbaka starkare. Han är ett proffs och kommer jobba stenhårt, säger Christopher Alvengrip, fysioterapeut i Rögle BK.

Som inte det vore nog så har även tidigare OS- och VM-spelaren Dennis Everberg åkt på en allvarligare tumskada.

Skadan uppstod när han fick ett skott på tummen i bortaförlusten mot Färjestad i lördagens SHL-premiär. Trots bruten tumme spelade Everberg klart matchen som Rögle förlorade 3-4, efter straffar.

Hur länge Everberg blir borta ger klubben inget besked om, men normalt brukar liknande skador kräva en konvalescens på 3-6 veckor.

– Det är inte så mycket att göra åt, jag kan inte riktigt kontrollera det, säger Everberg till HD.

I morgon, tisdag 24 september, väntar hemmapremiär mot Frölunda och det betyder att övriga spelare, i Zaars och Everbergs frånvaro, får steppa upp för att bärga årets första trepoängare.