SPORT 2024-04-19 KL. 09:39

Nu har duon Redén/Kihlström mullrat igång

Av Magnus Blom

Daniel Redén är landets bäste tränare.
Örjan Kihlström är landets bäste kusk.

Nu har duon Redén/Kihlström mullrat igång

Duon har tillsammans dominerat svensk travsport de senaste fem åren. Inledningen på 2024 har dock varit en mjukstart från deras sida, men nu har duon mullrat igång och då gäller det att vara med på noterna då V75-cirkusen avgörs på Jägersro i Malmö på lördag.

Häng med på genomgången.

V75-1: Öppet långlopp. Favoriten 6) Emerald Island är orutinerad med bara sju lopp innanför västen och första gången över lång distans. Förutsättningarna är dock bra med springspår och vasse startkusken Calle Jepson. Han speedade till enkel seger senast via 09,6/s.700. Första strecket, men given att gardera. Veikko Hapakangas tränar även 3) Gibraltar som var positiv som tvåa på Åby efter en bra spurt. Bättre läge nu. 8) Blackhawk Face är kapabel, men väldigt osäker. Möjligen kan bakspåret vara ett plus med en lugn avgång. Felfri ett segerbud.

V75-2: Långlopp för ston. 6) Ohh Tooma Bakom är det vidöppet. 12) Nycora var före spiken när de möttes på Romme för tre veckor sedan. 2) Emma Jet är en holländsk gäst som förstås är svårbedömd, men står bra inne i loppet och de lär inte lasta henne på transporten i onödan. 4) Chocolicious 10) Garden Leave hade tränat bra inför årsdebuten, men kom aldrig till från besvärligt läge. Lopp i kroppen nu och en typisk outsider. 14) Urbina Southwind kommer med tre raka segrar, men står nu 20 meter bakom och dessutom med bakspår. Blir överstreckad.

V75-3: Var hamnar favoriten? Klurigt då favoriten 1) Catullo Jet fick innerspår bakom bilen och inte är någon startblixt. Alaessandro Gocciadoro brukar dock sällan sitta fast. Vid senaste besöket i Sverige krokade han fast i en konkurrent på upploppet och tappade segern. Ledningen är som alltid åtråvärd och trion 2) Hidalgo Heldia (barfota runt om), 3) Winner Brodde (bättre än raden) och 5) Without a Doubt (barfota runt om) lär samtliga ge järnet. Med högt tempo känns det tryggt att även plocka med trion 7) Global Dubhe (barfota i årsdebuten), 8) Triton (ägarkörd nu) och 9) Major Ass (formstall).

V75-4: Härligt långlopp över tre varv. Jag tar en ”rå” och tippar 9) Windmill Jam etta. Stall Johan Untersteiner har höga tankar om sin adept och det kan vara på väg att lossna. Han avslutade med 1.11/s.700 som trea i årsdebuten bakom Boreas. Lopp i kroppen och perfekt inne i loppet. Ett givet drag! 6) Bowler Day kom på vingel i slutkurvan senast i Kalmar annars hade han haft två raka segar. Springspår och Björn Goop låter som spets. Tidigt streck. Jag plockar även med kvartetten 12) Even Steven (speedig), 13) Harpy (tillbaka efter Frankrikeäventyr), 14) Real Scotch (gör alltid bra ifrån sig) samt 15) Under Armour (fin vid segern) som står 40 meter bakom.

V75-5: Favoriten får svar? Ett sprinterlopp där det lär bli vild rusning. Unga löftet Gustav Johansson från Halmstad har dragit igång sin verksamhet med strålande resultat. 6) Boreas var toppfin i årsdebuten och är svår att förbigå trots att det är debut över kort distans. 5) Leandro Boko har varit fin vid vinsterna i Norge och han har en bra egenskap då han är ruggigt startsnabb. Nu hoppar dessutom proffset Kristian Lindberg upp i vagnen och de lär komma i angeläget ärende. Hemmahästen 3) Global Difference har levererat två starka avslutningar på slutet från svåra lägen. Står bättre till nu. 12) Uncle Silvio har ett iskallt spår, men spurten senast i Halmstad var av bästa märke. Nu blir det dessutom barfota och amerikansk vagn.

V75-6: Spets och slut igen. Ett sprinterlopp där jag hittar min andra spik i form av 3) In Love Mearas och konstellationen Redén/Kihlström som är pilsnabb bakom bilen och jag räknar med att de hinner först i startrusningen och leder hela vägen. Sexåringen var tvåa i V75 på Romme och med den piprensaren lär han vara ännu bättre nu. 8) Dany Capar kommer med två raka triumfer från Italien och ska naturligtvis tas på allvar. Men var hamnar han från bricka åtta? 2) Judge D. gör alltid bra insatser och lär sluta i främre träffen igen.

V75-7: Ett tvåhästarslås. Den tredje deltävlingen till Paralympiatravet ser ut att stå mellan två kusar. Alessandro Gocciadoro har höga tankar om 4) Bengurion Jet som var tvåa i Åby Stora Pris förra året bakom Admiral As. Han vann i årsdebuten och lär säkert vara riktigt bra nu. Motbudet är högkapable 5) Indy Rock som är tillbaka på svensk mark efter en sväng i Frankrike. Han kommer att utmana om segern. 1) Unico Broline och 2) Ferrari Sisu ska också nämnas med respekt då båda fick fina utgångslägen.

V75-förslaget

V75-förslaget är på 2016 rader och kostar 1008 kronor.

V75-1: 1,3,4,5,6,8

V75-2: 6 Ohh Tooma

V75-3: 1,2,3,5,7,8,9

V75-4: 6,9,12,13,14,15

V75-5: 3,5,6,12

V75-6: 3 In Love Mearas

V75-7: 4,5