ÅSTORP 2024-10-26 KL. 15:15

Söderåsens Matmarknad föll besökarna i smaken

Av Diana Larsson

Söderåsens Matmarknad föll besökarna i smaken
Claus Overland Hegelund, Bageri Hemligt, hann inte skära upp sitt nybakade bröd innan kunderna samlades för att provsmaka. "Mjöl, vatten och salt är basen i mina surdegar". Foto: Diana Larsson

Bageri Hemligt bakar surdegsbröd som får kalljäsa i 24 timmar innan det gräddas.

Kicki Bergman från Tostarp säljer höstkransar tillsammans med vänninan och hjälpredan Kristina Olsson. "Det här är en tradition och höstens höjdpunkt. Jag har varit med sedan starten och sett hur marknaden vuxit sig allt större."

Familjen Carrs musik spred en härlig stämning över Tingvalla.

Honung, kransar, blommor, delikatesser, pumpor och svart vitlök var en del av utbudet på den välbesökta matmarknaden.

Klippans scouter täljde, grillade korv och lärde ut hur man knyter knopar och tänder eld med tändstål.

"Alla människor i rörelse är bra och saker som händer är alltid bra för den lokala handeln." Leif Wennerberg, ordförande i Åstorps Turistförening slår ett slag för föreningssamverkans kraft.

Premiär på Söderåsens Matmarknad. Belinda Wigerfelt njuter av att stå på bästa platsen. Med passion för odling och lokala snittblommor hade Belinda med sig färgsprakande dahlior, krysantemum, torkade blommor och personligt utvalda tulpanlökar.

Flytten från Skäralid till Tingvalla blev precis så lyckad som arrangörerna hoppats.