Av Diana Larsson
Söderåsens Matmarknad står för dörren. Efter elva år i Skäralid arrangeras årets marknad på Tingvalla i Åstorp.
– Den tidigare platsen ägs numera av en privatperson och går inte längre att använda, förklarar Sara Wallin, Smaker från Söderåsen, som ser flera styrkor med den nya platsen.
– Tingvalla är mer tillgängligt. Här finns stort utrymme för parkering och det är enkelt att ta sig hit till fots. Dessutom kommer man kunna åka traktor och vagn mellan Åstorps station och Tingvalla.
Den 6 oktober klockan 10-15 kommer ett 30-tal småskaliga matproducenter och hantverkare från Söderåsen med omnejd att duka upp sina alster och bjuda på en sällan skådad smakresa.
Vad gör marknaden värd ett besök?
– Marknaden är unik med utställare endast från Skåne. Alla som ställer ut odlar, producerar, föder upp eller tillverkar det man sedan säljer och erbjuder besökarna på marknaden. Allt som säljs är småskaligt, lokalt och närproducerat.