RÖGLE 2023-11-16 KL. 21:57

Rögle slog HV71 efter straffar

Av AI-genererad

Kvällen bjöd ett avgörande möte i den nedre delen av tabellen. Rögle, tolvai tabellen, stod ansikte mot ansikte med HV71, på trettonde plats och med en trepoängs marginal upp till Rögle inför matchen.

HV71 inledde starkt med ett kraftfullt byte, och Oskar Stål-Lyrenäs var nära att straffa sitt forna lag. Men snart nog lyckades Nick Shore, från samma kedja, göra 1-0 för HV71 några ögonblick senare, efter en mindre imponerande defensiv insats från Rögle. HV71 ökade sedan sin ledning när Måns Lindbäck, alert i slottet, styrde in pucken för att göra det 2-0, vilket stod sig fram till pausen.

I den andra periodens inledning fick HV71 möjligheten till powerplay, och det resulterade snabbt i mål. Anton Strålman kastade sig fram och ökade ledningen till 3-0. Direkt efter detta reducerade Rögle genom kaptenen Anton Bengtsson till 3-1 mot sitt tidigare lag. Trots ytterligare en reducering och en timeout från HV71, fortsatte målen att trilla in, och i sin 400:e SHL-match lyckades Mattias Tedenby jobba in pucken för att göra det 4-2.

I den tredje perioden fick Rögle chansen i powerplay, men misslyckades att utnyttja den. Deras andra chans i numerärt överläge var dock framgångsrik, och Rodrigo Abols reducerade till 4-3. Abols fortsatte sitt målkalas och kvitterade sedan till 4-4, vilket fick Catena Arena att explodera i jubel. Trots 60 minuters spel var inte matchen över, och den gick till förlängning till publikens stora förtjusning. Efter ytterligare fem minuter var inte vinnaren avgjord, och matchen fortsatte till straffavgörande.

I det kontroversiella straffavgörandet, där HV71 fick en straff bortdömd till stor frustration från deras sida, avgjorde Rögle och säkrade extrapoängen. En dramatisk och spännande match som visar på det oberäkneliga i ishockeyns värld.