RÖGLE 2023-10-19 KL. 21:49

Rögle föll totalt efter en bra inledning

Av AI

Rögle BK inledde matchen mot Skellefteå AIK med en imponerande första period, där de dominerade spelet. I pausvilan genomfördes, vad som beskrivs som ett "allvarligt snack," i det norrländska omklädningsrummet och det blev startskottet för en dramatisk vändning i matchscenariot.

Rögle föll totalt efter en bra inledning
Foto: Bildbyrån

Rickard Hugg kommenterade den första perioden och konstaterade: "Vi hade en riktig jävla pissperiod." Men efter att ha diskuterat problemen i omklädningsrummet under pausen, tog Skellefteå AIK på sig en helt ny attityd när de återvände till isen.

Rögle BK, som tidigare har varit obesegrade i hemmaarenan under säsongen, hade haft ett hoppfullt inledande efter den första perioden. Thomas Grégoire, som tidigare kritiserats, hade äntligen lyckats göra sitt första mål för klubben, och Rodrigo Abols firade sitt mål med fansen på läktaren. Adam Tambellini imponerade med ett mål och två assist, vilket motsvarade hans totala poängskörd i de tio första matcherna. Tambellini själv uttryckte sin lättnad över att äntligen ha kunnat bidra till laget.

Foto: Bildbyrån

När den andra perioden startade, var det Skellefteå AIK som tog över spelet. Anton Heikkinen, Rickard Hugg och Oscar Lindberg kvitterade innan perioden var över.

Rickard Hugg förklarade för TV4 Play: "Vi fick ett helt annat passningsspel, vi tar ner puckarna djupa, är starka på puckarna och vrider och vänder."

I hemmalaget var tonen mer kritisk: "Det är helt enkelt en för jäkla dålig andra period. Precis som vi sköljer över dem i första så gör de det i andra," sade Simon Ryfors i TV4 Play.

Skellefteå AIK fullbordade vändningen drygt sju minuter in i den sista perioden med mål av Jonathan Pudas, hans första för säsongen. Det ledde också till ett 5-3-mål.

Med tio minuter kvar av matchen fick Rögle en chans att komma tillbaka när Elias Salomonsson utdelade en crosschecking mot ansiktet på Rodrigo Abols och blev utvisad med matchstraff. Rögle hade en fem minuters numerär överläge, men lyckades inte utnyttja det till någon utdelning.

Till slut vann Skellefteå AIK matchen med imponerande 6-3 och tog sin fjärde raka seger. För Rögle är läget betydligt mer prekärt. Efter säsongens första förlust på hemmaplan har de nu tre raka förluster och ligger på elfte plats i tabellen med 13 inspelade poäng.