RÖGLE 2024-02-27 KL. 07:00

Inför nervdramat hemma mot HV 71

Av Roger Bengtsson

Klockan 19.00 spelar Rögle säsongens hittills viktigaste match i SHL. På andra sidan mittlinjen hemma i Catena Arena står jönköpingslaget HV 71 som likt Rögle krigar för att undvika negativt kval efter grundseriens slut en bit in i mars. Inför matchen i den 45.e omgången av totalt 52 ligger Rögle BK på en elfte plats med 57 poäng. På trettonde plats och därmed på negativ kvalplats återfinns HV 71 med 50 poäng.

Inför nervdramat hemma mot HV 71

I lördags tog Rögle en tung bortavinst mot Malmö, seger med 3-2. En genuin bortainsats där även anfallsspelet hos Rögle började visa sig.

– Jag är nöjd med mycket i lördagens prestation, konstaterar tränare Roger Hansson. Trots att vi får ett tidigt och olyckligt baklängesmål håller vi huvudet högt och kör vidare på vår plan. När vi sen gjorde 3-1 och börjar försvara den ledningen blev vi inte ”små” och fega i våra beslut utan fortsatte styra matchen. Vi spelade av matchen på ett väldigt stabilt vis, menar Roger Hansson.

– Känslan i gänget är bra inför HV-matchen, menar Hansson som samtidigt försöker se det som en match av 52 och inte tillskriva den någon avgörande betydelse.

Rögles anfallare Daniel Zaar, som spelade 1+1 i lördagens skånederby är av samma åsikt som sin tränare.

– Framför allt sättet vi spelade av matchen mot Malmö i tredje perioden visar vart det här laget är på väg och var vi är som grupp. Det där hade vi inte fixat tidigare den här säsongen.

Den hyperviktiga uppgörelsen med HV 71 hemma i Ängelholm försöker Daniel Zaar se om en i en rad av viktiga matcher.

– Med hänsyn till vårt tabelläge är alla matcher viktiga. Just nu ser jag bara fram emot matchen. Det är sjukt kul att komma ut i arenan med vårt publikstöd och sen sätta full fart från start, den energin kan besegra alla lag. Vi ska fokusera på det roliga och lägga undan den press som trots allt finns och ta med oss alla dom saker som fungerat på sistone. Då blir vi svårslagna, konstaterar Zaar.