RÖGLE 2024-02-27 KL. 21:30

De ledande spelarna har stämplat in

Av Roger Bengtsson

Hemmasegern mot HV 71, 4-1, var den andra raka rögletriumfen i en så kallad ”måstematch” inom loppet av bara fyra dagar. Den var logisk och rättvis och kom sedan en rad ledande spelare i grönt och vitt bestämt sig för att ”stämpla in” på hockeyjobbet sedan ett par veckor tillbaka.

De ledande spelarna har stämplat in

Nu är Rögle på god väg att bli en svårläst och svårstoppad ishockeymaskin som gör jobbet i varje del av planen med offensiva hot i varje formation.

Vi var 6195 individer som på tisdagskvällen pressade in oss i Catena Arena med hyggligt rimliga förhoppningar om poängsamlande från Rögle BKs sida i hemmamötet med nästjumbon och ”nykomlingen” HV 71.

Rimliga utifrån derbyvinsten i lördags borta mot Malmö. Och rimliga utifrån det här lagets ökade förmåga i defensiven sedan någon månad tillbaka och i offensiven sedan halvannan vecka.

Högst rimliga också utifrån det faktum att en rad spelare som inför säsongen förväntades producera poäng nu också börjat göra just det.

Dessutom har det här laget börjat räta på sina ryggar och hitta sätt att övervinna motgångar.

Foto: Bildbyrån

Höstens Rögleupplaga hade inte fortsatt trumma på mot ett HV som satt på en 1-0-ledning nästan halvvägs in i matchen. Vid tillfället hade hemmalaget avlossat 19 skott mot HV-kassen utan utdelning. Sånt kan få den bäste att börja tvivla. Men detta ”nya” Rögle låter inte sådant komma i vägen längre. Man gjorde det inte i lördagens skånederby och man gjorde det inte på tisdagskvällen mot HV 71. En spelvändning och ett halvt skridskoskärs försprång var allt Adam Tambellini behövde för att utjämna i mittperioden. 20 sekunder senare dribblingsbriljerade sig backen Lucas Ekeståhl-Jonsson igenom ett stirrigt bortaförsvar och tryckte upp 2-1 för RBK. Framför mål stod Dennis Everberg i sin favoritposition och visade att även han vill vara med och bidra till nedsatt syn hos motståndarmålvakterna..

3-1 kom drygt 4 minuter senare i powerplay. HV 71 såg högst medvetna om att en potentiell räddningsplanka i botten av SHL-tabellen höll på att försvinna. Snart återstår nog bara Malmö som rimligt hopp för jönköpingsgänget fär att undvika ett ovisst kval mot redan avsågade IK Oskarshamn.

Foto: Bildbyrån

Med tio poäng ner till HV 71 och arton poäng kvar att spela om kan Rögle börja släppa ner axlarna, titta uppåt i tabellen och sikta på att gneta ihop till en play in-plats under början av mars. Med tanke på den struktur som tränare Roger Hansson nogsamt, envetet och metodiskt inpräntat i lagbygget tillsammans med att en flock spelare långt upp på lönelistan börjat hitta rätt så är Rögle BK ingen självklar strykpojke i ett kommande slutspel. Lagets prestationer de senaste veckorna ger möjligen en aning om en roligare vår.

För övrigt blommade krokusen vid husväggen när jag åkte till ishallen idag.