NYHETER 2024-08-15 KL. 10:00

NP Nilsson växer – köper konkurrent

Av Peter Jakobsson

Nu är det klart att NP Nilsson förvärvar Hejdes Trävaru AB som har bygghandelsverksamheter i Kävlinge, Löddeköpinge och Svalöv. Därmed fortsätter NP Nilsson befästa sin ställning i södra Sverige med 10 bygghandelsenheter och två produktionsanläggningar.

NP Nilsson växer – köper konkurrent
NP Nilsson förvärvar Hejdes Trävaru AB som har verksamheter i Kävlinge, Löddeköpinge och Svalöv. Foto: Pressbild

Företagen har känt varandra i flera år och har liknande bakgrund, kultur och struktur. De är båda med i samma inköpsorganisation och ser många synergier när verksamheterna förs samman.

Fredrik Bergh är VD för NP Nilsson och tycker att Kävlinge kommun målar upp en långsiktig och spännande målbild för framtiden när de jobbar mot visionen att bli Skånes bästa boendekommun. Han menar att det är en ambitiös målbild som behöver lokalt engagemang från näringslivet och ett ansvarstagande samhällsbyggande där de nu hoppas att som leverantör av bygglösningar kunna bidra med kvalitet och kunskap.

VD:ar och ägare överens om affären. Från väster: Fredrik Bergh VD NP Nilsson, Björn Törngren VD Hejdes, Christer Törngren ägare Hejdes och Peter Nidelius ägare NP Nilsson. Foto: Pressbild

Precis som NP Nilsson är Hejdes ett gammalt familjeföretag.

”Det är ärofyllt och kittlande att få ta över en verksamhet som funnits sedan 1947. Vi ska som alltid ge allt för att befintlig personal och våra trogna lokala kunder ska trivas med oss” meddelar Fredrik Bergh.

NP Nilsson tar över verksamheten den 1 september.