NYHETER 2024-03-21 KL. 16:00

Meriterad sommelier knyts till restaurang Flora och Thora Vingård

Av Peter Jakobsson

Till sommaren öppnar Ulrica och Tobias Millqvist den nya restaurangen Flora på Thora Vingård. Nu har de fått klart med ett stjärnskott till personalen och det är dryckesexperten och sommeliern Daniella Lundh Egenäs.
– Vi är så exalterade och glada att hon ville komma och jobba med oss på Flora, säger Ulrica Millqvist.

Meriterad sommelier knyts till restaurang Flora och Thora Vingård
Daniella Lundh Egenäs axlar rollen som sommelier och dryckesexpert på restaurang Flora och på Thora Vingård. Foto: Maria Cruseman

Daniella kommer att ha huvudansvaret för dryckesutbudet och matsalen på restaurang Flora på Thora Vingård.

– Hennes kunskap är unik inom vin, hon är som en uppslagsbok. Hon kommer inte bara skriva en vinlista utan vara på plats och finnas på restaurangen för gästerna, säger Ulrica.

Många i branschen känner till Daniella Lundh Egenäs för hennes stora kunskap som sommelier, utbildare och vinskribent. Hon har jobbat på restauranger som Frantzén och Agrikultur och har synts som dryckesexpert i SVTs Go'kväll och på TV4.

I maj flyttar Daniella från Stockholm till Bjäre för att ge sig an det nya uppdraget.

– Det ska bli jättespännande! Roligt att vara med i ett nytt projekt och att få vara med och lyfta fram svenska viner. Sen verkar det vara ett härligt gäng på Flora och Thora Vingård, säger Daniella.

Att flytta till Bjäre blir något helt nytt för Daniella.

– Jag har släkt i Skåne men inte i Båstad. Min mormor jobbade på Skansen när hon var i 20-årsåldern men det är ju väldigt länge sedan. Jag har ingen direkt koppling till Båstad eller Bjäre sedan tidigare så det är både lite läskigt och spännande, säger Daniella.

Restaurang Flora siktar på att öppna i juni.

Läs mer om Millqvist och restaurang Flora här: Krögarparet axlar rollen att driva restaurang på vingård