NYHETER 2024-04-26 KL. 17:23

En man ur guldligan gripen

Av Per Brolléus

En man med koppling till guldligan som lurat hundratals personer på guld och silver har gripits. Mannen är i nuläget misstänkt för grovt bedrägeri, vilket Hallands Nyheter var först med att berätta.

En man ur guldligan gripen
Foto: Adobe

– Vi är i ett väldigt intensivt skede, säger Anton Molin, som är förundersökningsledare på polisen i region Väst, till P4 Halland.

Den gripne mannen är alltså misstänkt för att vara en del i den jättehärva som polisen just nu arbetar med i såväl region Väst, Syd som Öst. Ligan har bokat plats på ett hotell, gått ut med direktreklam om att de köper guld, silver och smycken. Många hundra personer har sedan början på april besökt männens, utåt sett, seriösa träffar och lämnat ifrån sig värdefulla smycken för mycket stora belopp. Bland annat har en man i östra Småland anmält att han lämnat in guld och silver till ett värde av 130.000 kronor. Eftersom männen sa att swish inte funkade just när de värdefulla föremålen lämnades in skulle en banköverföring göras inom en vecka. Inte en enda av de flera hundra personerna har fått betalt och en minst sagt gigantisk polisutredning drogs igång när polisanmälningarna fullkomligt haglade in.

Männen i guldligan har bland annat besökt Ljungby, Laholm, Ängelholm, Halmstad och Alvesta. Totalt rör det sig om över tjugo orter där det på många håll vittnats om väldigt många besökare.

Ljungby NU har pratat med en kvinna som lurats på silver.

– Det här var en riktigt bra nyhet. Kan polisen gripa en så kanske de kan gripa den andre mannen också. Jag hoppas verkligen det. Det är så förnedrande och så vidrigt gjort, säger kvinnan.

– I mitt fall skiter jag i pengarna, men kan männen åka fast blir jag väldigt glad.